gerb_middleКАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОЧНИХ, ОЛІЙНО-ЖИРОВИХ ПРОДУКТІВ І КОСМЕТИКИ

ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Наукові школи та напрями

У 1990 році на кафедрі молока, жирів і парфумерно-косметичних засобів була заснована наукова школаРозробка технологій молочних продуктів нового покоління”. Кількість д.т.н. – 2, к.т.н. – 6. Кількість підготовлених д.т.н. – 4, к.т.н. – 19.

Галузь науки та напрями науково-технічної діяльності школи; вид дослідження (фундаментальні, прикладні, розробки, технічні послуги): Харчова галузь. Молочна промисловість. Дослідження нових технологій виробництва молочних продуктів для дитячого харчування. Розроблена нормативна документація на дитячі молочні продукти.

Перелік основних наукових досягнень за 2014–2015 рр.: Розроблені науково обґрунтовані технології виробництва, нормативна документація та рецептури молочних продуктів для дитячого харчування.

Визначні вчені – представники школи та відзнаки, яких вони удостоєні: Чагаровський О.П. – д.т.н., проф, заслужений діяч науки і техніки України, Ткаченко Н.А. – д.т.н., проф.

Оцінка діяльності школи (кількість публікацій, у т.ч. у зарубіжних виданнях отримання охоронних документів на об’єкти інтелектуальної власності, укладання ліцензійних угод, кількість цитувань, порівняння основних результатів наукової продукції із зразками світового рівня, інше): Всього – 34, в т.ч. в країнах СНД – 3, України 31.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *