Тематика наукових досліджень

Кафедра технології молока, жирів і парфумерно-косметичних продуктів ОНАХТ сьогодні займається науковими проблемами, які лежать у площині передових тенденцій розвитку галузі в Україні, а саме:

  1. Розробка та систематизація методів визначення способів фальсифікації молока-сировини та молочних продуктів.
  2. Розробка молочних продуктів (неферментованих і ферментованих молочних, сироваткових та молочно-сироваткових напоїв, сметани, сирів кисломолочних, м’яких та твердих) з підвищеними пробіотичними, антагоністичними, імуномодулюючими властивостями.
  3. Розробка нових технологій молочних і комбінованих продуктів функціонального та спеціального призначення (для діабетиків, для людей з артеріальною гіпертензією, з надлишковою масою тіла тощо) на основі молока, вторинної молочної і зернової сировини.
  4. Розробка нових і удосконалення існуючих технологій молочних продуктів для дитячого та геродієтичного харчування.
  5. Розробка технологій нових молочних та комбінованих продуктів (неферментованих і ферментованих молочних, сироваткових, молочно-сироваткових та комбінованих молочно-зернових напоїв, сметани, сирів кисломолочних, м’яких) для вагітних та лактуючих жінок.
  6. Розробка науково-практичних основ технології морозива спеціального призначення.
  7. Розробка науково-практичних основ комплексної переробки олійної сировини.
  8. Розробка науково-практичних основ виробництва емульсійних жирових продуктів функціонального призначення.
  9. Розробка науково-практичних основ виробництва жирів та жирозамінників спеціального призначення (для виробництва молоковмісних, хлібобулочних, кондитерських та ін. продуктів) з нормованим вмістом транс-ізомерів жирних кислот.