Тематика наукових досліджень
Department of milk technology, жирів і парфумерно-косметичних продуктів ОНАХТ сьогодні займається науковими проблемами, які лежать у площині передових тенденцій розвитку галузі в Україні, and myself:
- Розробка та систематизація методів визначення способів фальсифікації молока-сировини та молочних продуктів.
- Development of dairy products (non-fermented and fermented dairy products, whey and milk-whey drinks, sour cream, sour milk cheeses, soft and hard) with increased probiotics, antagonistic, immunomodulating properties.
- Development of new technologies of dairy and combined functional and special purpose products (for diabetics, for people with arterial hypertension, з надлишковою масою тіла тощо) based on milk, secondary dairy and grain raw materials.
- Розробка нових і удосконалення існуючих технологій молочних продуктів для дитячого та геродієтичного харчування.
- Розробка технологій нових молочних та комбінованих продуктів (non-fermented and fermented dairy products, serum, milk-whey and combined milk-cereal drinks, sour cream, sour milk cheeses, soft) for pregnant and lactating women.
- Розробка науково-практичних основ технології морозива спеціального призначення.
- Розробка науково-практичних основ комплексної переробки олійної сировини.
- Розробка науково-практичних основ виробництва емульсійних жирових продуктів функціонального призначення.
- Розробка науково-практичних основ виробництва жирів та жирозамінників спеціального призначення (for the production of milk products, bakery, confectionery, etc. products) with a normalized content of trans isomers of fatty acids.