Тематика наукових досліджень

Department of milk technology, жирів і парфумерно-косметичних продуктів ОНАХТ сьогодні займається науковими проблемами, які лежать у площині передових тенденцій розвитку галузі в Україні, and myself:

  1. Розробка та систематизація методів визначення способів фальсифікації молока-сировини та молочних продуктів.
  2. Development of dairy products (non-fermented and fermented dairy products, whey and milk-whey drinks, sour cream, sour milk cheeses, soft and hard) with increased probiotics, antagonistic, immunomodulating properties.
  3. Development of new technologies of dairy and combined functional and special purpose products (for diabetics, for people with arterial hypertension, з надлишковою масою тіла тощо) based on milk, secondary dairy and grain raw materials.
  4. Розробка нових і удосконалення існуючих технологій молочних продуктів для дитячого та геродієтичного харчування.
  5. Розробка технологій нових молочних та комбінованих продуктів (non-fermented and fermented dairy products, serum, milk-whey and combined milk-cereal drinks, sour cream, sour milk cheeses, soft) for pregnant and lactating women.
  6. Розробка науково-практичних основ технології морозива спеціального призначення.
  7. Розробка науково-практичних основ комплексної переробки олійної сировини.
  8. Розробка науково-практичних основ виробництва емульсійних жирових продуктів функціонального призначення.
  9. Розробка науково-практичних основ виробництва жирів та жирозамінників спеціального призначення (for the production of milk products, bakery, confectionery, etc. products) with a normalized content of trans isomers of fatty acids.