Тематика наукових досліджень
Кафедра технології молока, жирів і парфумерно-косметичних продуктів ОНАХТ сьогодні займається науковими проблемами, які лежать у площині передових тенденцій розвитку галузі в Україні, а саме:
- Розробка та систематизація методів визначення способів фальсифікації молока-сировини та молочних продуктів.
- Розробка молочних продуктів (неферментованих і ферментованих молочних, сироваткових та молочно-сироваткових напоїв, сметани, сирів кисломолочних, м’яких та твердих) з підвищеними пробіотичними, антагоністичними, імуномодулюючими властивостями.
- Розробка нових технологій молочних і комбінованих продуктів функціонального та спеціального призначення (для діабетиків, для людей з артеріальною гіпертензією, з надлишковою масою тіла тощо) на основі молока, вторинної молочної і зернової сировини.
- Розробка нових і удосконалення існуючих технологій молочних продуктів для дитячого та геродієтичного харчування.
- Розробка технологій нових молочних та комбінованих продуктів (неферментованих і ферментованих молочних, сироваткових, молочно-сироваткових та комбінованих молочно-зернових напоїв, сметани, сирів кисломолочних, м’яких) для вагітних та лактуючих жінок.
- Розробка науково-практичних основ технології морозива спеціального призначення.
- Розробка науково-практичних основ комплексної переробки олійної сировини.
- Розробка науково-практичних основ виробництва емульсійних жирових продуктів функціонального призначення.
- Розробка науково-практичних основ виробництва жирів та жирозамінників спеціального призначення (для виробництва молоковмісних, хлібобулочних, кондитерських та ін. продуктів) з нормованим вмістом транс-ізомерів жирних кислот.