Technology of milk and dairy business

Within the specialty “Харчові технології trains bachelors and masters in education program “Technology of milk and dairy business“.

Students Education Program “Technology of milk and dairy business вивчають склад та властивості молочної сировини, технологічні процеси виробництва різноманітних молочних продуктів – питного молока, кисломолочних напоїв, сметани, морозива, твердих, м’яких та кисломолочних сирів, молочних консервів, вершкового масла, продуктів функціонального та спеціального призначення, а також способи і методи визначення якості та безпечності молочних продуктів.

In the study ice cream Technology студенти детально вивчають вимоги до всіх видів сировини для виробництва морозива, технологічні процеси та сучасне обладнання для виробництва широкої гами морозива на молочній та плодово-ягідній основах: ескімо, крем-брюле, щербет, фруктовий лід, пломбір, вершкове, молочне, торти з морозива, а також нові види упаковки для морозива.

In the study Technology baby food студенти вивчають технології виробництва дитячих молочних продуктів. Dairy products include baby food (сухі, рідкі і пастоподібні), призначені для змішаного і штучного вигодовування здорових дітей від народження і до 1 року, та продукти для здорових дітей від 1 року до 3 років і дошкільного віку і в третю групу — продукти для дітей з різною патологією. Вказані продукти випускає молочна промисловість різних країн під наступними назвами: «Малютка», «Малиш», «Бебі-0», «Бебі-1», «Роболакт», «Робебі А», «Робебі б», «Мілазан», «Плазмолак». «Оськалак» (Італія); «Альмірон В», «Фрізолак» (Нідерланди); «Бебіко-Ь, «Бебіко-Н», «Лактовіт» (ПНР); «Детолакт», «Сонечко», «Віталакт», «Віталакт ДМ», "Vitalakt enriched" etc.. Ринок дитячих продуктів – це найбільш важлива проблема сьогодення. Споживачі не дуже довіряють вітчизняному виробнику. При цьому також в Україні виробництву дитячих молочних продуктів приділяється дуже мало уваги, що пояснюється такими причинами: високий рівень цін на компоненти, застаріле обладнання, обмежений вихід вітчизняних продуктів дитячого харчування на європейський ринок, тому дана спеціалізація дуже актуальна в молочній промисловості.
Безпека харчових продуктів - discipline, яка описує обробку, підготовку та зберігання харчових продуктів so, щоб запобігти хворобам харчового походження. Вона включає в себе ряд процедур, яких слід дотримуватися, To avoid potentially serious health hazards. Widespread in the world model food safety management system is, which is based on principles HACCP. На основі цих принципів у багатьох країнах світу розроблено відповідні національні стандарти, що містять вимоги до систем безпеки харчових продуктів. А в країнах Європейського союзу, США та Канаді впровадження систем HACCP є обов’язковим для всіх підприємств харчової промисловості.
Technology drying of dairy products including explore technologies range of dry products. Сьогодні naybilshu share are different kinds of dried whole milk and skim milk, в той час освоюються нові види сухих молочних продуктів: швидкорозчинне незбиране молоко та її різновиду, сухі суміші щодо різноманітних видів морозива, сухі суміші для кисломолочних напоїв, сухі молочні суміші для дитячого харчування. Also produces dry cream with sugar and without, вершки високожирні сухі.

Важливе значення надається сухим молочних продуктів із побічних продуктів (вторинної сировини). З молочної сироватки отримують суху сироватку, used in the baking industry, в медицині, під час виробництва морозива і плавлених сирів, інших галузях народного господарства. З маслянки виробляють суху маслянку та ін.
Discipline Technology butter and spreads introduces requirements for all kinds of raw materials for the production of butter and spreads, технологічними процесами та сучасним обладнанням для виробництва широкої гами вершкового масла та спредів. Вершкове масло – харчовий продукт, отриманий із коров’ячого молока, що складається переважно з молочного жиру і плазми, в яку частково переходять всі складові молока – молочний цукор, білки, фосфоліпіди, мінеральні речовини, water and vitamins. In addition to the classic butter, виробляють комбіноване масло, в якому молочний жир частково замінюється рослинними оліями, а також жирові продукти – пряжені суміші і спреди.