Modern technologies of oil and fat products

For educational program "Modern technologies of oil and fat products" department trains bachelors and masters.

У зв’язку з постійним удосконаленням технології вершкового масла, expansion of the range of dairy products and vegetable spreads oil and fat industry enterprises need specialists, які б володіли глибокими теоретичними знаннями з технології й організації виробництва цих продуктів.
Кафедра сповнена надій, планів та різноманітних починань. В планах кафедри – розвиток магістерських програм, реалізація дослідних та учбових проектів з українськими та закордонними партнерами, обмін студентами для проходження практичної підготовки та стажування на провідних підприємствах молокопереробної і жирової галузей та у передових ВНЗах України та Європи.
Improved quality and safety of products olyno and fat industry is one of the most important tasks and solve them The priority assigned to this sector specialists.
При підготовці фахівців з цієї спеціальності вивчаються дисципліни, які формують професійні знання і уміння у цьому напрямку підготовки: хімія жирів та їх похідних, хімія ефірних олій, інноваційні технології галузі (технології жирів та технології парфумерно-косметичних продуктів), chemistry and technology of oil and fat raw materials, оптимізація технологічних процесів галузі, експлуатація технологічного обладнання, охорона праці в галузі, цивільний захист.
Фахівці підготовлені до інженерно-організаційної, науково-дослідної, проектно-технологічної діяльності з виробництва жирів і жирозамінників. Крім глибоких знань з профілюючих дисциплін, вони володіють комп’ютерною технікою й елементами програмування, здатні проводити маркетингові дослідження, визначати пріоритетні напрямки розвитку виробництва та організовувати виробництво олійножирової і парфумерно-косметичної продукції. Спеціалісти здатні проводити та контролювати технологічні процеси на підприємствах олійножирової галузі, приймати оптимальні технологічні рішення, удосконалювати технології, що застосовуються на підприємствах галузі, контролювати дотримання норм санітарії та охорони праці на виробництві, експлуатувати технологічне обладнання з дотриманням норм техніки безпеки, здійснювати оцінку якості сировини та готової продукції відповідно до діючих стандартів, проводити технохімічний контроль.

Жири – життєвоважливі продукти, які широко використовуються в раціоні харчування людини. Oil and fat industry provides population vegetable oils and their products: маргарином, майонезом, соусами, dressings etc.. Enterprises oil and fat industry is highly profitable, а їх продукція користується попитом не тільки на ринку України, але і у всьому світі.
Perfumer House Galimard
Випускники цієї спеціальності можуть займати посади: головного технолога, головного інженера, інженера-технолога, начальника цеху, зав. лабораторією, майстра, старшого майстра, інженера-хіміка, інженера з якості продукції, наукового співробітника, викладача і мають можливість працювати на олієжирових комбінатах, олієекстракційних підприємствах, асоціаціях підприємств галузі, комерційних фірмах з виробництва і розповсюдження харчових добавок, емульгаторів, жирових сумішей, в проектних та науково-дослідних організаціях, у вищих навчальних закладах.