gerb_middleКАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОЧНИХ, ОЛІЙНО-ЖИРОВИХ ПРОДУКТІВ І КОСМЕТИКИ

Одесская национальная академия пищевых технологий

Трудоустройство

Молоко відіграє велику роль в житті кожної людини. Недарма його називають напоєм здоров’я. Сьогодні, завдяки новим технологіям, поліпшується якість молочних продуктів, підвищуються їх смакові і поживні властивості, поширюється асортимент, і як наслідок зростає попит на кваліфікованих фахівців молочної промисловості.

11

Технологи харчової продукції завжди користувалися високим попитом на ринку праці. Тому поступити на технологічну спеціальність дуже складно. Образовательный процесс похож по обучению на других технологических специальностей. Спеціальний цикл підготовки формує інженера-технолога. Технолог вивчає теоретичні основи технологічних процесів, способи виробництва продуктів, технологічне обладнання для виробництва продуктів, а також тенденції і напрямки подальшого вдосконалення виробництва.

12Об’єктами професійної діяльності випускників є: склад і властивості молока і молочних продуктів, жирів та жирозамінників, парфумерно-косметичної продукції; технологічні, хімічні, біохімічні, фізичні та мікробіологічні процеси, способи контролю та управління цими процесами; технологічне обладнання; нормативно-технічна документація, системи стандартизації та сертифікації, методи і засоби випробування та контролю якості сировини та готових продуктів.

Майбутні випускники технологи молока обов’язково проходять практику на молокопереробних підприємствах. Випускники технологи жирів проходять практику на олійножирових та олійноекстракційних підприємствах України.zmgk_combinats2_

Студенти в якості помічників технологів знайомляться з тонкощами виробництва, вчаться спостерігати і контролювати виробничі процеси. В наш час йде дуже сильний запит з боку Європи на інженерів-технологів молочної промисловості, так як у Європі молочна промисловість розвивається в повний хід, у них нехватка специалистов молочной промышленности. 13

Професія технолога вимагає не тільки теоретичної бази, а творческой жилки. Фахівець у цій галузі повинен бути по-своєму і унікальним, і універсальним — такі умови диктує йому сучасна економіка. Молоді фахівці з початком роботи можуть відчути всю її «принадність » — в першу чергу від них вимагається чимала фізична витривалість. Робочий день технолога вісьмома годинами часто не обмежується — хоча б через те, що неможливо заздалегідь знати, які проблеми і несправності виникнуть у процесі виробництва. Тому технолог молока – дуже відповідальна професія.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *