Head of Department

д.т.н., проф. Ткаченко Н.А.

доктор технічних наук, професор, Ткаченко Наталія Андріївна

Завідуюча випускової кафедри «Технології молочних, oil and fat products and cosmetics " – д-р техн. наук, професор Natalya Tkachenko. Очолює кафедру з 2009 року на постійній основі. У 1995р. graduated from the faculty of technology of meat and dairy products Odessa State Academy of Food Technologies, specialty "Technology of milk and milk products". У 1998р. thesis defended at the Odessa State Academy of Food Technologies on: "The technology of condensed milk Gerontologic purpose" for the degree of candidate of technical sciences, specialty 05.18.04 – «Технологія м’ясних, молочних і рибних продуктів», а в 2008р. – дисертацію в Одеській національній академії харчових технологій на тему «Наукові основи розробки технологій молочних продуктів функціонального призначення» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – «Технологія продуктів харчування» (у період з 01.11.2007р. по 19.09.2011р. спеціальність 05.18.04 – «Технологія м’ясних, молочних і рибних продуктів» входила як складова до спеціальності 05.18.16 – «Технологія продуктів харчування»). У 2011р. Наталії Андріївні було присвоєно вчене звання професора кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів.

Науковий здобуток д-ра техн. наук Ткаченко Н.А. is over 300 наукових праць, including 2 textbooks, 5 monographs, 1 патент України на винахід, more 30 Ukraine patent for utility model. Ткаченко Н.А. з 1998р. працювала у Одеській державній академії харчових технологій на посаді асистента кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів, з 2002 року – на посаді доцента зазначеної кафедри Одеської національної академії харчових технологій. With 2009r.i still working as head of the department "Technology of milk, oil and fat products and cosmetics "Odessa National Academy of Food Technologies.

Н.А. Ткаченко до 2014 року займала посаду директора Навчально-наукового технологічного інституту харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова ОНАХТ. Також Наталія Андріївна є головою спеціалізованої вченої ради Д 41.088.02 при ОНАХТ, приймає активну участь у роботі наукової школи «Теорія і практика створення нових технологій харчових продуктів». Вона очолює організацію та виконання наукових робіт за напрямом «Наукове обґрунтування технологій молочних продуктів і масляних паст функціонального та спеціального призначення». Під її керівництвом захищено сім кандидатських дисертацій. Н.А. Ткаченко є членом експертної ради з харчової та легкої промисловості при ДАК України, секретарем Науково-методичної комісії з вищої освіти Науково-методичної ради з «Харчових технологій та інженерії» Міністерства освіти і науки України.

Н.А. Ткаченко організовує і проводить щорічні Міжнародні науково-практичні конференції «Харчові технології» та щорічні Міжнародні науково-практичні семінари «Нове у молочній промисловості». Вона неодноразово була нагороджена грамотами ректора ОНАХТ, проректора з наукової роботи ОНАХТ, у 2012р. – грамотою Президії Національної академії аграрних наук України.

Н.А. Ткаченко співпрацює з більшістю молокопереробних підприємств, які входять до складу Спілки молочних підприємств України, зокрема з корпораціями «Данон», «Молочний Альянс», «Вімм-Біль-Данн», групою підприємств «Терра Фуд», ПАТ «Звенигородський сиркомбінат», ПАТ «Канівський маслосирзавод» тощо; з підприємствами, які входять до Асоціації морозива та заморожених продуктів, зокрема ТОВ «Житомирський маслосирзавод», ТОВ «СФ «Еліт» тощо; з міжнародними компаніями «Chr. Hansen», «Danisko», «Hann», «Obram», «TVS-Bis» тощо.