gerb_middleКАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОЧНИХ, ОЛІЙНО-ЖИРОВИХ ПРОДУКТІВ І КОСМЕТИКИ

Одесская национальная академия пищевых технологий

Завідуюча кафедрою

д.т.н., проф. Ткаченко Н.А.

доктор технічних наук, профессор, Ткаченко Наталія Андріївна

Завідуюча випускової кафедри «Технології молочних, олійно-жирових продуктів і косметики» — д-р техн. наук, профессор Наталія Андріївна Ткаченко. Очолює кафедру з 2009 року на постійній основі. У 1995р. закінчила факультет технології м’ясних і молочних продуктів Одеської державної академії харчових технологій за спеціальністю «Технологія молока і молочних продуктів». У 1998р. захистила дисертацію в Одеській державній академії харчових технологій на тему: «Розробка технології згущеного молока геродієтичного призначення» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – «Технологія м’ясних, молочних і рибних продуктів», а в 2008р. – дисертацію в Одеській національній академії харчових технологій на тему «Наукові основи розробки технологій молочних продуктів функціонального призначення» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – «Технологія продуктів харчування» (у період з 01.11.2007р. по 19.09.2011р. спеціальність 05.18.04 – «Технологія м’ясних, молочних і рибних продуктів» входила як складова до спеціальності 05.18.16 – «Технологія продуктів харчування»). У 2011р. Наталії Андріївні було присвоєно вчене звання професора кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів.

Науковий здобуток д-ра техн. наук Ткаченко Н.А. становить понад 300 наукових праць, серед яких 2 підручники, 5 монографій, 1 патент України на винахід, більше 30 патентів України на корисну модель. Ткаченко Н.А. з 1998р. працювала у Одеській державній академії харчових технологій на посаді асистента кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів, с 2002 року – на посаді доцента зазначеної кафедри Одеської національної академії харчових технологій. З 2009р.і дотепер працює на посаді завідувача кафедри «Технології молочних, олійно-жирових продуктів і косметики» Одеської національної академії харчових технологій.

Н.А. Ткаченко до 2014 року займала посаду директора Навчально-наукового технологічного інституту харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова ОНАХТ. Також Наталія Андріївна є головою спеціалізованої вченої ради Д 41.088.02 при ОНАХТ, приймає активну участь у роботі наукової школи «Теорія і практика створення нових технологій харчових продуктів». Вона очолює організацію та виконання наукових робіт за напрямом «Наукове обґрунтування технологій молочних продуктів і масляних паст функціонального та спеціального призначення». Під її керівництвом захищено сім кандидатських дисертацій. Н.А. Ткаченко є членом експертної ради з харчової та легкої промисловості при ДАК України, секретарем Науково-методичної комісії з вищої освіти Науково-методичної ради з «Харчових технологій та інженерії» Міністерства освіти і науки України.

Н.А. Ткаченко організовує і проводить щорічні Міжнародні науково-практичні конференції «Харчові технології» та щорічні Міжнародні науково-практичні семінари «Нове у молочній промисловості». Вона неодноразово була нагороджена грамотами ректора ОНАХТ, проректора з наукової роботи ОНАХТ, у 2012р. – грамотою Президії Національної академії аграрних наук України.

Н.А. Ткаченко співпрацює з більшістю молокопереробних підприємств, які входять до складу Спілки молочних підприємств України, зокрема з корпораціями «Данон», «Молочний Альянс», «Вімм-Біль-Данн», групою підприємств «Терра Фуд», ПАТ «Звенигородський сиркомбінат», ПАТ «Канівський маслосирзавод» тощо; з підприємствами, які входять до Асоціації морозива та заморожених продуктів, зокрема ТОВ «Житомирський маслосирзавод», ТОВ «СФ «Еліт» тощо; з міжнародними компаніями «Chr. Hansen», «Danisko», «Hann», «Obram», «TVS-Bis» тощо.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *