Випускники кафедри

За всі роки існування кафедрою підготовлено більше 2500 фахівців, які працюють в Україні та за її межами (у Молдові, Білорусі, Російській Федерації, Німеччині, Данії, Голландії, Франції, Ізраїлі, США тощо) на підприємствах молокопереробної промисловості з виробництва продуктів із незбираного молока, сирів, масла, молочних консервів та морозива. Отримані знання дозволяють випускникам бути конкурентоспроможними на ринку праці, успішно будувати свою кар’єру і плідно працювати керівниками міністерств, відомств, головними спеціалістами, менеджерами, начальниками змін і цехів, завідувачами лабораторіями, технологами, інженерами-хіміками акціонерних, приватних та спільних підприємств, у науково-дослідних і проектних організаціях, у вищих навчальних закладах.

Серед таких можна відзначити визначних вчених, докторів і кандидатів наук – М.О. Грішина, В.І. Кругліка, О.П. Чагаровського, Н.А. Ткаченко, М.І. Погожих, керівників підприємств – В.П. Чагаровського, М.О. Артем’єва, О.С. Логвиненка, С.В. Кисельова, О.М. Демиденко, В.А. Бакаленко, М.С. Кисельова, Л.В. Шепетун, А.Г. Сулейманов, О.В. Фесенко і багатьох інших. Випускники кафедри поновлюють інженерно-технічний склад підприємств молокопереробної галузі; вони працевлаштовуються на посади директорів виробництва, технологів, завідувачів лабораторій, інженерів із забезпечення якості продукції, майстрів цехів тощо.

д.т.н.-проф.-Чагаровский-А.П.-510x645Чагаровський Олександр Петрович

Рік випуску – 1975.
ТОВ «Хр. Хансен Україна »- генеральний директор; доктор технічних наук, професор кафедри технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси

З посмішкою згадуєш перебіжки від аудиторії до аудиторії, метушню іспитів, сміх, пригоди в інститутських стінах, а головне, що стали близькими і рідними людьми. Друзі та викладачі – це найбільше придбання, отримане за роки навчання в стінах академії. Викладачам бажаю міцного здоров’я, розумних і відповідальних студентів і звичайно ж терпіння в їх справі. Побажання студентам – із задоволенням проведіть студентські роки, самі незабутні в житті. Приймайте знання і досвід, які дають вам викладачі.

Киселева Марина Сергеевна

Кисельова Марина Сергіївна

Рік випуску – 2008 рік
ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат», 2008-2009 роки майстер апаратного цеху, з 2009 -го інженер-технолог, 2013 – інженер-технолог ПАТ “Кременчуцький міськмолзавод” (Данон).

Це незабутні 5 років , які я з задоволенням прожила б ще раз! Викладачам бажаю добрих студентів, які б з вдячністю приймали ті знання, які вони їм дають. Побажання студентам – треба любити обрану вами спеціальність і тоді навчання буде приносити лише задоволення.

Бакаленко Виталий

Бакаленко Віталій Анатолійович

Дата закінчення – 2006 рік.
Кар’єра – інженер- технолог (регіональний представник на Півдні України) ТОВ «Хр. Хансен Україна», технолог на ТОВ “Гормолзавод”. Плани на майбутнє – кар’єрне зростання, фінансовий ріст, власний бізнес.

Студентські роки найвеселіші, що запам’ятовуються, академія дала базу знань і поштовх у доросле життя. Викладачам бажаю здоров’я, довголіття, залишатися такими ж, справедливими і вимогливими. Рекомендації студентам – не витрачайте час даремно, проводьте більше часу з одногрупниками  і звичайно не забувайте про навчання!

17

Чагаровський Вадим Петрович

Рік випуску – 1975.
Віце-президент компанії «Терра Фуд», голова ради директорів Спілки молочних підприємств України.

Студентські роки – самі незабутні, за 5 років багато пам’ятних моментів: і навчання, і активний відпочинок з одногрупниками, і художня самодіяльність. Побажання викладачам – із задоволенням доносити знання до студентів, звичайно ж з терпінням ставитися до студентів. Побажання студентам – бажаю з користю провести 5 років навчання в академії, отримати максимально теоретичні та практичні навички, які вам можуть стати в нагоді в подальшій роботі. І звичайно любити свою спеціальність.

Демиденко Александр Николаевич

Демиденко Олександр Миколайович

Рік випуску – 2002.
СФ ТОВ «Еліт» – начальник цеху з виробництва морозива.

З ностальгією згадуєш студентське життя: пари, пригоди в інститутських стінах, дуже дружний колектив рідної кафедри.
Викладачам бажаю здоров’я, довголіття, терпіння.
Побажання студентам – сумлінно вчитися, з повагою і гідністю ставитися до своєї майбутньою професії.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кисельов Сергій Васильович
Дата закінчення ОНАХТ – червень 1984 р.
Кар’єрні досягнення (посади і місця роботи):
Серпень 1984р. – червень 2001 р. – головний інженер Тарутинського сирзаводу (Одеська область). Червень 2001 р. – травень 2007 р. – головний механік, технічний директор, начальник відділу енергоменеджменту, головний інженер ВАТ «Кременчуцький міськмолокозавод » (Полтавська область). Червень 2007 р. – січень 2010 р. – генеральний директор ВАТ «Решетилівський маслозавод» (Полтавська область). Лютий 2010 р. по теперішній час – генеральний директор ПАТ «Кременчуцький міськмолокозавод». Плани на майбутнє: завершення розпочатої раніше реконструкції підприємства, яке тепер входить у світову корпорацію «Данон-Юнімілк».

Запам’яталися конкурси серед факультетів з художньої самодіяльності, прибирання овочів на першому курсі, участь у роботі студради гуртожитку та комітеті комсомолу факультету, будівництво бару в гуртожитку №5, поїздка до Угорщини. Побажання викладачам: так і продовжувати тримати високий рівень підготовки фахівців – випускники нашого ВНЗ завжди цим відрізнялися. Рекомендації студентам: намагатися практику протягом усього навчання проходити по справжньому – розумію, що це зараз складно, але в майбутньому це дуже допомагає. І сумлінно вчити всі предмети.

Парубок Анастасія

З усіх представників харчової галузі, мені мабуть пощастило найбільше, оскільки результати роботи команди в якій я працюю роблять щасливими як дітей так і дорослих. На даний момент я працюю головним технологом на підприємстві АТ «Житомирський маслозавод» (ТМ «Рудь»). Ми виробляємо найсмачніший, найкращий у світі десерт – МОРОЗИВО.

У 2009 р. я здобула інженерно-технічну освіту та отримала диплом з відзнакою в стінах ОНАХТ на факультеті Технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу. Надзвичайно потужний викладацький склад кафедри «Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси», творчі та спортивні активності в академії, насичене, веселе студентське життя – це незабутні враження та теплі спогади, які залишаться зі мною на все життя.

Наш випускний рік припав на чергову кризу в країні, тому до свого першого працевлаштування довелося пройти не одну співбесіду. Але врешті завдяки відділу сприяння працевлаштуванню студентів і випускників академії, який також займається і практикою для студентів, я отримала свою першу роботу за спеціальністю. Вже за два роки отримала пропозицію зайняти посаду головного технолога в компанії «Три ведмеді».

Хочу сказати, що будь-яка робота не легка, кожна професія вимагає наполегливості. Досвід набувається з часом. Головне визначитись, що тобі потрібно, а далі поставити перед собою мету і прикласти усіх зусиль для її досягнення.

Бажаю усім абітурієнтам вдалих іспитів, позитиву, натхнення та рухатись тільки вперед і вгору!

Волчкова Оксана

Я отримала ступінь магістра за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробки молока» в 2013 р.

Мій професійний шлях почався на ДП «Старкостянтинівський молочночний завод» на позиції лаборанта, але дуже швидко вдалось вирости до позиції молодшого технолога. Після завершення магістратури я пройшла відбір у ізраїльську компанію на позицію технолога молочних продуктів. Компанія Tessa Dairy Maschinery Ltd. займається виробництвом комплексних ліній для молокопереробних підприємсв. В рамках роботи у цій компанії я здійснила запуск молочних заводів в Азербайджані, Шрі-Ланці, Гані, Уганді, Швеції та Ізраїлі.

У 2018 році мені запропонували робочий контракт у міжнародній біотехнологічній компанії Chr. Hansen. Я займала позицію технолога. У обов’язки технолога Chr. Hansen входить оптимізація технологічних процесів та участь в розробці нових видів молочних продуктів на підприємствах Українських виробників.

Хочу щиро подякувати викладачам ОНАХТ за професійну роботу, надані знання та можливість розвивати свою кар’єру на міжнародних ринках.

Крохмаль Ольга

Я випускниця 2014 року. Хочу поділитися своїми враженнями про навчання в академії та свій професійний шлях.

У 2009 році вступила до Одеської національної академії харчових технологій на спеціальність «Технології зберігання, консервування та переробки молока». Після вступу я переконалася в доцільності і перспективі даного навчання і в тому, що в майбутньому отриманий диплом допоможе мені в самореалізації та в пошуку місця роботи за фахом (що не змусило довго на себе чекати). Навчаючись, для себе особисто я відкрила багато нового і невідомого. Процес навчання в ОНАХТ доволі легкий та цікавий, так як викладачі допомагають та не покладаючи своїх сил пояснюють предмети та дають настанови та поради. Завдяки отриманим знанням в ОНАХТ переді мною відкрилися нові перспективи.

Закінчила магістратуру у 2014 році та відразу влаштувалась в компанію ТОВ «Терра Фуд», а саме на виробництво плавлених сирів. З 2020 року працюю на заводі з виробництва морозива ТОВ «Тірас – ТМ «Мозаїка» начальником виробничої лабораторії.

Сьогодні, оглядаючись назад, я не шкодую, що зробила такий вибір. Я отримала цікаву, шановну людьми професію.

З вдячністю згадую роки навчання, своїх одногрупників та викладачів.

Сухина Ігор

У 2009 р. я здобув інженерно-технічну освіту та отримав диплом спеціаліста з технології зберігання, консервування та переробки молока в стінах ОНАХТ на факультеті Технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу. Висококваліфікований викладацький склад кафедри «Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси», творче та спортивне насичене студентське життя в академії – всі ці незабутні враження залишаться зі мною назавжди.

Одразу після закінчення Одеської національної академії харчових технологій був працевлаштований майстром на ВАТ «Христинівський молокозавод». В 2011 році переведений на посаду головного технолога на ТОВ «Алдолат». З 2013 по 2014 р. – працював начальником дільниці фасування сирів на ТОВ «Інтер Фуд» Крижопільська філія. З 2014 по 2018 р. – головний технолог на ТОВ «РОССА». У 2019-2020 р. – працював начальником виробництва на ТОВ «Хеппі Мілк Плюс». Сьогодні є майстром дільниці виробництва ультрпастеризованого молока на ТОВ «Терра Фуд». Хочу відмітити, що знання отримані при навчанні на кафедрі технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси в ОНАХТ надали можливість одразу після навчання почати свій карʼєрний ріст з керівної посади. Вдалий старт став можливим також завдяки неодноразовому проходженню практики на провідних підприємствах під час навчання та висококваліфікованому викладацькому складу, який завжди координував та правильно направляв під час навчання.

Бажаю усім абітурієнтам вдалого вступу та зробити правильний вибір! Позитиву, натхнення та руху тільки вперед!

Загородня Тамара

Мене звати Тамара. У 2019 році я закінчила Одеську національну академію харчових технологій. Навчалася за фахом “Технології і управління молочним бізнесом”. Можу сказати, що вчитися на цій спеціальності не складно, а більш того – цікаво! Оскільки окрім лекцій, існують і лабораторні  заняття, ви можете не лише дізнатися нову інформацію про харчові технології, але і самому поринути в технологічний процес виробництва. ОНАХТ допомогла мені дізнатися  багато корисної інформації не лише для роботи технолога, але і для життя.

Окрім пізнавального навчання, прекрасних кваліфікованих викладачів, академія також допомагає урізноманітнити студентське життя. У студентів є можливість взяти участь в різних конкурсах, олімпіадах, ярмарках, екскурсіях, спортивних змаганнях і багато чого іншого. Мені не мало пощастило і академія допомогла зробити крок до моєї мрії – побувати за кордоном і побачити свою спеціальність по новому.

Завдяки програмі Erasmus+ мені вдалося побувати в Естонії. Академія харчових технологій допомогла підготуватися і пройти співбесіду, оформити усі потрібні документи. У Європі, я змогла пізнати нові технології виробництва в харчовій промисловості. У лабораторії Естонського університету природних наук я змогла самостійно зробити сир “Моцарела” з високоякісного молока і після цього написати наукову роботу, яка містила в собі багато матеріалу з іноземних літературних джерел. Мені випала нагода познайомитись з іншими іноземними студентами, відвідати багато екскурсій та навіть помандрувати.

Неможливо передати тих емоцій, які були отримані завдяки цьому досвіду. Головне питання скільки коштує така пропозиція? Завдяки тому, що ви є студентом ОНАХТ і за укладеним договором, вам надається стипендія, якої вистачить на проживання, розваги і подорожі.

Не упусти свій шанс, вступай до ОНАХТ і проведи свої кращі студентські роки цікаво і корисно!

Касьян Світлана

Я ‒ випускниця 2020! Моє знайомство з академією відбулося у 2013 році. На той момент мені виповнився 21 рік, я чітко знала з якою професією пов’язати життя, але не знала якому ЗВО довірити свою жагу до навчання. Це зараз розумію, що випадковості ‒ не випадкові, але саме в момент моїх вагань і роздумів натрапила на рекламний банер ОНАХТ. Вирішила ризикнути, і вступила на молоду на той час спеціальність «Технології жирів та жирозамінників».

З першого дня мого навчання працювала у виробничій лабораторії, зайнявши посаду молодшого лаборанта на першому курсі, дійшла до випускного курсу на посаді хіміка в компанії-гіганті «Kernel”.

Пишу тобі ці рядки, а сама не розумію, коли встигли промайнути роки навчання. Життя Академії ‒ це злагоджений механізм з дивовижними викладачами! Тільки тут я побачила стільки відкритих дверей, в прямому розумінні цього слова! А скільки підтримки і віри ! Я жодного разу не відчула, що я ‒ студент заочної форми навчання: ставлення до всіх однакове і рівень знань здобули не менше ніж на денній формі. Тільки в Академії з викладачами можна бути на одній хвилі: вони навчали мене теорії, а я, в свою чергу, ділилася успіхами впровадження знань в практику. Завжди можу зателефонувати і попросити компетентної поради, адже у стінах академії працює висококваліфікований та завжди готовий прийти на допомогу колектив.

Моя розповідь ‒ лише маленька частинка всіх переваг на користь Академії!

Бажаю успіхів та правильного вибору!