Екскурсії та практика на підприємствах

Співпраця з СТОВ «Агрофірма Петродолинське»

Сьогодні Одеський національний технологічний університет готує фахівців спеціальності 204 “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”, які є профільними у представленій галузі!!!! Висока вкаліфікація викладачів, тісна співпраця двох випусковх кафедр з представниками профільних підприємств і талановиті студенти – це гарантія успіху!!!! Так 23 жовтня 2021 року – розвитку молочного скотарства в Одеській області була присвячена робоча зустріч представників влади, фермерів, підприємців і науковців на базі агрофірми «Петродолинське» і комплексу «Агроландія». Розведення та утримання корів, переробка молока є довготривалим і малоприбутковим бізнесом, який потребує «довгих» грошей і без підтримки держави не обійтись. Євросоюз вкладає у розвиток і підтримку АПК щороку не менше 24 млрд. євро. Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Рафаїлович Гриневецький зазначив, що основою розвитку сільських територій є тваринництво, а основою розвитку тваринництва є поголів’я і корми. На жаль результатом попередніх років стало суттєве зниження поголів’я тварин в Україні і зокрема в Одеській області. Так, порівняно з 1990 роком поголів‘я великоі рогатої худоби зменшилося з 1,9 млн. до 147 тис., птиці – з 19 млн.голів до 2,1 млн. у 2020 році. Як результат – зменшення споживання жителями регіону, м‘яса з 35 кг до 15,2. Така увага влади до розвитку АПК в нашому регіоні дозволить покращити забезпеченість жителів необхідними та якісними харчовими продуктами. Весь цей процес потребує сучасних технологій і профільних фахівців, зокрема в галузі зернових технологій і комбікормів, технології виробництва м‘яса і м‘ясних продуктів, молока і молочних продуктів та ін. Для фінансової підтримки державою прийнята Національна програма розвитку молочної галузі, яка передбачає збільшення поголів’я корів з 1,7 млн.голів до 3,0 млн., виробництво молока в Україні має зрости з 6,5 млн.т. до – 10 млн.т. Так що є надія, що накінець то вартість молока в Україні стане меншою, ніж в країнах ЄС! А для цього потрібні професіональні кадри. Одеський національний технологічний університет має понад 50 років досвіду з підготовки фахівців для м’ясної та молочної промисловості.

https://www.youtube.com/watch?v=1Y4RpcsHIp4

Освітня програма “Контроль якості і безпечності у харчовій промисловості”, за якою викладачі кафедри Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси вже четвертий рік поспіль готують магістрів із впровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості, відкриває широкі можливості для студентів!!! Відкрита заочна форма навчання за цією програмою для фахівців груп НАССР харчових підприємств!!!!

У вересні-жовтні 2021р. – дружній колектив українських студентів у рамках міжнародної практики опановує у лабораторіях факультету аграрної інженерії і автотранспорту Державного аграрного університету Молдови технології сирів із застосуванням новітнього лабораторного обладнання, встановленого завдяки програмі Еразмус+ Ag-lab!!!

Щиро радіємо за наших магістрантів Ірину Баліну та Олександра Свайкіна, які у рамках цього проекту мають можливість удосконалювати практичні навички і вивчати роботу сучасного лабораторного обладнання!